Jovo Kapičić napušta Srbiju

Nakon što je pretučen u centru Beogardu, bivši general Udbe i narodni heroj Jovo Kapičić odlučio je da napusti Srbiju i da se vrati u rodnu Crnu Goru.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Utorak, 03.01.2012.

14:16

Default images

Jovo Kapičić koji ima 92 godine nastaviće da živi u Crnoj Gori zato što je, kako smatra, u većem delu srpske javnosti prokazan, kako zbog uloge u hapšenju četničkog vođe Draže Mihailovića, tako i zbog zalaganja za crnogorsku nezavisnost, i liberalnih i antinacionalističkih stavova.

Jovo Kapičić je za Radio Slobodna Evropa rekao da odlazi iz Srbije jer ovde više nema šta da traži.

Imam nameru da se sklonim dolje u taj moj crnogorski kraj da ne dobijam više batine. Moram još malo ovde da se održim zbog lekara koji će me dovesti do normale i idem da živim još ovo malo godina koje su mi ostale, iako sam u Beogradu bio 74 godine, i borio se za taj grad i ovaj narod, izjavio je Kapičić.

Jovo Kapičić napadnut je 12. decembra u centru Beograda zbog kako smatra političkih i istorijskih razloga.

Čak i da pronađu toga koji me je napao, nije on to uradio zato što mene voli ili mrzi. On je to uradio zato što se u Skupštini Srbije i u svim medijima Jovo Kapičić proglašava čovekom koji je neprijatelj srpskoga naroda. E, onda on tu nađe povod da se zadovolji kao neki srpski patriota, a zapravo je običan uličar. Eto to su te stvari koje meni govore – nemaš ti tu šta da radiš“, rekao je Kapičić za RSE.

Ovaj nekadašnji general Udbe, koordinator hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića i upravnik logora na Golom otoku u politički život vratio se nedavno nakon što se pojavio na glavnom odboru LDPa i nakon što je objavljena knjiga njegovih ispovesti o Golom otoku.

Jovo Kapičić je nedavno u intervjuu za sarajevski list "Dani" izjavio da bi napadača koji ga je napao u Beogradu "ubio kao zeca da je u tom trenutku imao pištolj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

309 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: