VSS popunjava upražnjeno mesto

Visoki savet sudstva odlučio je da pokrene postupak za popunjavanje upražnjenog mesta u tom telu sudijom nekog od apelacionih sudova.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.12.2011.

14:31

Default images

To se dešava mesec dana pošto je sudija Milimir Lukić podneo ostavku na tu funkciju.

Glasanje sudija koji će sami predložiti svog predstavnika u tom najvišem sudskom organu održaće se 19. januara 2012.

Kako je objavljeno na sajtu tog tela, VSS je na sednici 20. decembra doneo odluku o otpočinjanju postupka predlaganja kandidata za izbornog člana iz reda sudija apelacionih sudova.

Postupak predlaganja kandidata sprovešće Izborna komisija VSS, kojoj kandidati treba da do 9. januara 2012. godine dostave prijave.

Izbor kandidata za članstvo u VSS iz reda sudija apelacionih sudova obaviće se u sudovima na biračkim mestima pred biračkim odborima, 19. januara 2012. od 7.30 do 15.30 sati. Rezultati izbora biće poznati najkasnije 36 sati od zatvaranja biračkih mesta.

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Milimir Lukić je 23. novembra podneo ostavku na članstvo u VSS.

U Visokom savetu upražnjeno je, međutim, još jedno sudijsko mesto posle hapšenja sudije Blagoja Jakšića, izabranog na tu funkciju iz redova sudija prekršajnih sudova.

On je uhapšen krajem septembra zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja, pa je suspendovan iz VSS, ali postupak za popunu njegovog mesta nije pokrenut.

Sporno je i članstvo u VSS profesora Predraga Dimitrijevića, jer je Agencija za borbu protiv korupcije donela rešenje da je on u sukobu interesa, zbog toga što istovremeno obavlja i funkciju dekana Pravnog fakulteta u Nišu, ali za sada još nije odlučeno po tom rešenju po kom bi trebalo da postupi Skupština Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: