Kragujevac dobio zatvoreni bazen

U Kragujevcu je otvoren prvi zatvoren bazen. To je Kragujevčanima najveći poklon za Božić i Novu godinu, kaže gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 18.12.2011.

20:07

Default images

Bazen površine 5. 600 kvadratnih metara, uz Stevanovića je otvorila i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Nakon svečanog otvaranja usledila je revijalna utakmica veterpolo reprezentacije Srbije. U izgradnju bazena uloženo je oko 500 miliona dinara, od čega je 50 odsto iz sredstava Vlade Srbije, a ostatak je finansirala lokalna samouprava.

Naglašavajući da je Kragujevac "postao centar sporta", ministarka omladine i sporta je rekla - "čekali smo i vi i mi tolike decenije na otvaranje ovog bazena, koji danas predstavlja ispunjenje snova mnogih generacija".

"Prilika je da se zahvalim, na prvom mestu gradonačelniku lično, ali i svim gradjanima Kragujevca na doprinosu da ovaj objekat bude ono što danas jeste, ovako veliki, impozantan i spreman da bude domaćin evropskim i regionalnim takmičenjima, jer ispunjava sve standarde koji su potrebni za ovakav nivo takmičenja", rekla je ona.

Gradonačelnik Stevanović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta na finansijskoj pomoći u izgradnji ne samo tog objekta već i brojnih drugih, kao i beogradskoj firmi "Deneza", koja je bazen u roku izgradila.

"U nizu objekata koje smo radili, od stadiona do hale u Dugoj gimnaziji, bazena koji ćemo uraditi do leta, ovo sada potpuno menja sliku grada, i u ovoj oblasti, kao i u svim drugima, Kragujevac više ne liči na sebe", rekao je gradonačelnik.

Stevanović je rekao da je bazen namenjen svim Kragujevčanima, i istakao da "ono što nam je najbitnije jeste da ovde mesta ima za sve, a ono što je takodje bitno, ovde ćemo dobiti nove rekordere, nove reprezentativce".

Pored olimijskog bazena dimenzija 50 sa 25 metara, koji ima 390 sedišta, izgradjeni je i fitnes centar, a u sklopu bazena su i kafe restoran i drugi sadražaji.

Ceo objekat je klimatizovan i ima podno grejanje, a njegovo otvaranje, kojem su prisustvovali vladika Šumadijski Jovan i brojni gradjani, pratio je i vatromet.

Svi koji žele da se okupaju u novom bazenu do Nove godine to mogu da učine besplatno, nakon čega će se ulaznica naplaćivati 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: