Uhapšen košarkaš Nikola Bulatović

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je u Dominikanskoj Republici uhapšen bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola V. Bulatović.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2011.

18:28

Default images

Bulatović, koji ima 40 godina, uhapšen je na osnovu poternice Nacionalnog biroa Interpola u Podgorici, uz saglasnost Ministarstva pravde Crne Gore.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju Biroa.

Bulatović je ranije osuđen na kaznu zatvora od pet godina, odlukom Okružnog suda u Beogradu, zbog silovanja. Presudu je u januaru 2006. potvrdio Vrhovni sud Srbije.

Bivši košarkaš je, prema optužnici, 1998. godine u Beogradu nasilno obljubio tada maloletnu N. S. koja je došla u njegov stan, radi intervjua za školski list jedne beogradske gimnazije.

Da podsetimo, Bulatović je osuđen pred Okružnim sudom u Beogradu na pet godina zatvora.

Bulatović je, osim za FMP Železnik (za koji je igrao u tom periodu), igrao za podgoričku Budućnost i beogradski Partizan.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu evropskog prvaka 1997. u Španiji i titulu svetskog prvaka 1998. godine u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: