Libija stvara novu vojsku

Libija najavljuje da će za sto dana imati funkcionalnu policiju i vojsku, a ministarstva će u cilju decentralizacije biti raspoređena u gradovima širom zemlje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.12.2011.

10:36

Default images

"Objavićemo kako će izgledati sistem bezbednosne strukture, uspostavićemo policiju i organizovaćemo graničare za sto dana", rekao je presedavajući Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil.

Komandant nacionalne armije general Kalifa Hifter kazao je da će predviđeni rok biti dovoljan za obuku novih regruta, koji su prekaljeni u osmomesečnoj borbi sa pripadnicima bivšeg režima, prenela je agencija AP.

Stvaranje snažne vojske, koja će moći da odbrani zemlju i njene granice, trajaće od tri do pet godina, dodao je general.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: