Šabić jedini kandidat za poverenika

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje sutra utvrđuje predlog kandidata za poverenika za informacije od javnog značaja. Jedini kandidat Rodoljub Šabić.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2011.

15:17

Default images

Predsednica Odbora Jelena Trivan zakazala je za 1. decembar sednicu tog tela, na čijem je dnevnom redu utvrđivanje predloga kandidata za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Sadašnjem povereniku Rodoljubu Šabiću mandat ističe 22. decembra, a, kako je Tanjugu rekao član tog odbora Aleksandar Jugović (SPO), Šabić je jedini kandidat za tu funkciju.

Jugović je dodao da su reizbor Šabića predložile lista "Za evropsku Srbiju", poslanički klub SPS-JS, kao i Liberalnodemokratska stranka, navodeći da i njegova stranka apsolutno podržava izbor Šabića.

Prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Skupština Srbije bira poverenika na predlog Odbora za kulturu i informisanje, koji je jedini ovlašćen da pokrene postupak izbora poverenika.

Ista osoba za tu funkciju može biti birana najviše dva puta na mandat od sedam godina. Šabićev reizbor podržali su i Agencija za borbu protiv korupcije, kao i više nevladinih organizacija, udruženja i asocijacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: