Uhapšeno 17 lica zbog krijumčarenja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio da je na području Srbije izvršena akcija u kojoj je uhapšeno 17 lica osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2011.

09:24

Default images

Ta grupa je krijumčarila više stotina ilegalnih migranata iz država afroazijskog područja.

Direktor policije Milorad Veljović ranije je rekao da se te osobe sumnjiče da su krijumčarili državljane Avganistana, Libije, Pakistana, Somalije, Tunisa i Sudana pribavivši na taj način veliku imovinsku korist.

Akcija je počela jutros u šest sati, a sproveli su je pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa tužalštvom za organizovani kriminal i u saradnji sa policijama Mađarske, Austrije i područnih policijskih uprava iz Subotice, Šapca, Beograda i Pančeva.

Dačić: Akcija od međunarodnog značaja

Dačić je tu akciju ocenio kao važan spoljnopolitički događaj od velikog značaja za MUP i Srbiju, koja će imati uticaj i na odlučivanje o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

"Ovo nije prva akcija tog tipa, ali će svakako imati veliki odjek u Savetu ministara Evropske komisije jer je ova tema jedna medju važnima u prethodnim sastancima ", rekao je Dačić.

Ministar je kazao da je u poslednje vreme došlo do povećanja broja ilegalnih migranata koji našu teritriju koriste da bi se prebacili u zemlje EU, precizirajući da je od oko 5.000 migranata, koliko se procenjuje da će ih ove godine biti, samo 1.700 je zatražilo azil u Srbiji.

Dačić je rekao da su predstavnici MUP-a Srbije imali sastanak na ministarskom niovu sa predstavnicima Austrije i Mađarske u vezi ovog problema koji je i važna tema nastavka procesa evrointegracija Srbije.

Ministar je kazao da je vođa krijučara Blaško Vac iz Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: