"ZA NESPORAZUM S NOVINARIMA KRIVA STRUCNA SLUZBA"

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2002.

18:00

Default images
Predsednik Skupstine Vojvodine i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak izjavio je da je nakon nesporazuma s novinarima "preemotivno reagovao", kao i da je nesporazum posledica greske sluzbe koja je zakazala pres-konferenciju. Novinari su u utorak uvece napustili Skupstinu Vojvodine jer najavljena konferencija za novinare lidera vojvodjanskih stranaka nije pocela ni posle vise od sat zakasnjenja.

"Nesporazum je nastao oko tajminga, jer je konferencija za novinare zakazana za 17:30 posle naseg sastanka. To su kontradiktorne stvari, jer mi nismo mogli znati kada ce sastanak biti zavrsen. Sluzbe su samoinicijativno dale taj tajming i zbog toga ce neko biti pozvan na odgovornost", rekao je Canak na konferenciji za novinare. Na konferenciju su pozvani upravo izvestaci koji su u znak protesta napustili Skupstinu Vojvodine. Canak je dodao da je kao "covek i organizator skupa ipak bio povredjen, uvredjen i osramocen" odlukom novinara, jer smatra da za takav postupak nisu imali razlog, posto nikada do sada nije pokazao prema njima bilo kakvu "birokratsku osionost". On je najavio da ce akreditacije za pracenje rada Skupstine Vojvodine biti obnovljene, ali je pri tome demantovao da ce one biti uskracene novinarima koji nisu imali strpljenje da sacekaju kraj sastanka vojvodjanskih lidera. "Akreditacije ce biti obnovljene tako da onaj ko ne zeli da izvestava o politickom zivotu u Vojvodini, ne mora.

Ali, ako redakcije budu akreditovale iste novinare, naravno da im akreditacije nece biti uskracene", rekao je Canak. On je rekao i da ce pri Skupstini Vojvodine biti formirana posebna sluzba za odnose s javnoscu, kako bi ubuduce ovakvi nesporazumi bili izbegnuti. "Niko nema nameru da prekida saradnju s novinarima i time krsi obavezu javnosti naseg rada. Dobro je sto smo poceli da uvidjamo sve nesporazume kao put da se oni vise ne dogadjaju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: