Za dva meseca sto novih inkubatora

Nakon 64 dana "Bitke za bebe" obezbeđena su sredstva za kupovinu više od sto inkubatora za potrebe najmlađih i najugroženijih sugrađana.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.11.2011.

14:00

Default images

U petak, 4. novembra će ispred Vojnog muzeja na Kalemegdanu u 11 sati simbolično biti postavljen jedan od najstarijih inkubatora u Srbiji, proizveden 1973. godine.

Taj inkubator će u petak otići u odavno zasluženu „penziju“ i svoje mesto ustupiti novim, savremenim inkubatorima koji su obezbeđeni tokom borbenih dejstava u prethodna dva meseca.

Akcija "Bitka za bebe“ će nastaviti borbu za naše mališane u ovom obliku do 17. novembra, Svetskog dana prevremeno rođenih beba, do kada možemo očekivati još donacija. Tog dana će u Domu Narodne skupštine biti upriličena svečanost pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, na kojoj će biti uručena priznanja svim hrabrim borcima koji su svojim zalaganjem doprineli uspehu ove akcije, kao i ordenje svim kompanijama i pojedincima velikog srca koji su svojim donacijama omogućili kupovinu neophodnih inkubatora za naše male heroje.

Najnovijih deset inkubatora, kojima je dostignut broj od sto neophodnih inkubatora za prevremeno rođene bebe, donacijama su obezbedili: Agencija za kontrolu letenja SiCG (2 inkubatora), JP Jugoimport-SDPR, Ambasada Kanade, Porše SCG, kladionice Soker, Golf asocijacija Srbije, Prokredit banka, Državna lutrija Srbije i preduzeća Putevi Užice, FK Jedinstvo, HTT AD Palisad, M.P.P. Jedinstvo Sevojno, Grad Užice i JKP Vodovod Užice zajedničkom donacijom

Fondu B92 je potvrđena nova donacija kladionice Mocart za kupovinu 101. i 102. inkubatora. Tokom dana, stigle su i donacije PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ (2 inkubatora), pripadnika Vojne akademije Republike Srbije, Kvaliti tursa APS, a potom i preduzeća NOA Advertajzing, Srpski poslovni klub “Privrednik”, Koteks, Dewaco, kao i zajednička donacija KBC Banke i kompanije Aseko SEE, kojima se broj obezbeđenih inkubatora povećao na ukupno 111.

Nakon 17. novembra, "Bitka za bebe“ će prerasti u fondaciju, koja će i ubuduće pružati pomoć zdravstvenim institucijama širom Srbije u borbi za živote prevremeno rođenih beba.

Fond B92 se srdačno zahvaljuje svim kompanijama i pojedincima koji su na razne načine uzeli učešće u ovoj akciji. Bez svih vas, ova akcija ne bi uspela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: