Loznica: Miting zbog azilanata

Organizacioni odbor protesta građana Banje Koviljače pozvao je Lozničane da 6. novembra u što većem broju prisustvuju mitingu zbog prekomernog broja azilanata.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.10.2011.

19:00

Default images

"Zahtevamo izmeštanje svih prekobrojnih azilanata, smeštenih van Centra za azil. U suprotnom protesti će se nastaviti, a svu odgovornost za sledeće incidente snosiće državne institucije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Komesarijat za izbeglice", navedeno je u proglasu.

Uz podsećanje da je bezbednosna situacija jako pogoršana, ukazano je na to da meštani žive u konstantnom strahu za bezbednost.

Najavljeno je da se zbog ugrožene bezbednosti razmatra i mogućnost da roditelji ne puštaju decu u školu, sve dok se ne reši situacija sa azilantima.

Banja Koviljača se već duže suočava s problemom povećanog broja azilanata iz Afrike i Azije.

Prema poslednjim podacima policijske stanice u Loznici, trenutno van Centra za azil u Banji Koviljači boravi više od 2.500 azilanata.

Centar za azil ima oko 80 mesta. Pridošlice najčešće dolaze iz Avganistana i Pakistana, a ima ih i iz Somalije, Libije, Tunisa, Maroka, Sirije, Jemena, Irana i Saudijske Arabije.

Lokalne vlasti su se do sada u nekoliko navrata za pomoć u rešavanju tog problema obraćale Komesarijatu za izbeglice Srbije, kao i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, ali konkretnih koraka nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: