Poternica i za šestim Srbinom

Interpol je raspisao poternicu i za šestim Srbinom sa Kosova koji se sumnjiči za ubistvo pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

15:59

Default images

Danas je Interpol, u delu svog sajta na kojem se nalaze međunarodne poternice, stavio i ime Radomira Kasalovića.

Euleks je preko Unmika, u slučaju ubistva pripadnika kosovske policije 26. jula, zatražio od Interpola raspisivanje poternice za šestoricom Srba, potvrdio je Tanjugu portparol Euleksa za sever Kosova Hans Kristijan Klasing.

Da bi saradnja sa Euleksom i Unmikom bila uspešna, mora biti obostrana, kaže za B92 Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde.

Na pitanje da li će Srbija poštovati Interpolove poternice koje su raspisane za petoricom Srba zbog ubistva kosovskog policajca, Homen odgovara da je Srbija poslala 50 zahteva Euleksu i Unmiku i da nije dobila nijedan odgovor.

Na zahtev UNMIK-a Interpol je raspisao poternicu za petoricom Srba koji su osumnjičeni za ubistvo pripadnika ROSU.

Do sada su na poternici bili Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Slobodan Vučinić i Dušan Jovanović. U Ministarvu pravde navode da se Vlada Srbije zalaže sa saradnju, ali da saradnju i očekuje.

Ipak, postavlja se pitanje ukoliko ovi ljudi budu na raspolaganju policiiji i sudu u Srbiji, da li će biti uhašeni i predati Euleksu.

Pojedini politčki predstavnici sa Srba sa severa Kosova, poput Marka Jakšica iz DSS, smatraju da Srbija treba potpuno da ignoriše Interpolove poternice.

Pripadnik specijalne jedinicePpolicije Kosova Enver Zumberi ubijen je 26. jula u akciji vlasti Kosova na preuzimanju prelaza Jarinje i Brnjak. Njega je posthumno predsednica Kosova Atifete Jahjaga proglasila herojem Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: