Kolubara:Sutra saslušanje uhapšenih

Istražni sudija sutra će saslušati Milivoja Ristića, Milovana Obradovića i Milovana Radosavljevića, koji su uhapšeni u okviru istrage o Kolubari, sazaje B92.

Izvor: B92

Subota, 29.10.2011.

15:18

Default images

Kako saznajemo, njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

U petak uveče uhapšena su dvojica bivših čelnika RB Kolubara Milovan Obradović, koji je bio zamenik generalnog direktora, i Milivoje Ristić, koji je bio zamenik komercijalnog direktora u Kolubari, kao i direktor privatne firme Inos sirovine iz Lazarevca Milovan Radosavljević.

Prema saznanjima B92, oni su uhapšeni zbog sumnje da su oštetili Kolubaru za 58 miliona dinara od 2004. do 2008. godine.

Dvojica direktora Kolubare uhapšeni su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj tako što su preduzeću Inos sirovine omogućavali da od Kolubare otkupljuju sekundarne sirovine, uglavnom gvožđe, po ceni od 6 dinara po kilogramu u vreme dok je tržišna cena bila 16 dinara po jednom kilogramu.

Da podsetimo, zbog sumnje da su na zakupu mašina "Kolubaru" oštetili za više od 12 miliona evra, ranije su uhapšeni nekadašnji direktor Kolubare Dragan Tomić i nekoliko njegovih saradnika, kao i vlasnici privatnih firmi koji su iznajmljivali mehanizaciju Kolubari.

U EPS-u saopštavaju da nemaju dodatna saznanja o detaljima istrage i hapšenjima bivših rukovodilaca privrednog društva RB "Kolubara". EPS napominje da dva uhapšena bivša rukovodioca privrednog društva RB "Kolubara" od 2008. godine nisu zaposleni u ovom preduzeću.

"Dalji tok istrage o navodnim zloupotrebama u rukama su nadležnih državnih organa. Elektroprivreda Srbije će, kao i u prethodnom periodu, u potpunosti sarađivati sa istražnim organima", navodi se u njihovom saopštenju.

Malverzacije u "Kolubari" javnosti je prvi otkrio Insajder B92.

U serijalu "Prevara veka" Insajder je istraživao kako je ovo strateški važno državno preduzeće, od čijeg uglja se proizvodi polovina struje u Srbiji, godinama bilo mnogo važnije kao izvor bogaćenja pojedinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: