Zvonko Veselinović uzvraća optužbe

Zvonko Veselinović, kontroverzni biznismen sa Kosova, optužio je lidere SPO i LDP da ga po nalogu stranih obaveštajnih službi optužuju za sukobe na Jarinju.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2011.

17:58

Default images

„To je jedna velika hajka. Smatram da su Vuk Drašković i Čedomir Jovanović dobili nalog od američkih ili šiptarskih službi da sve svale na nekog kako ne bi bili odgovorni KFORovi vojnici", rekao je Veselinović za produkciji Svet plus info, koja se emituje na kablovskoj TV Kopernikus. Mediji su ovih dana pisali da je 8 sati njenog programa zakupila SNS.

Da li je Zvonko Veselinović novi Arkan iz Kosovske Mitrovice, kao što ga ja je javno prozvala LDP, a za sukob na Jarinju 27. septembra optužio Vuk Drašković, i dalje je enigma.

U isto vreme kada Njujork tajms objavljuje da da švercuje gorivo sa Mentorom Bećirijem, Albancem koji ima lanac benzinskih pumpi i koji je hapšen pa oslobođen zbog šverca goriva, Veselinović se pojavljuje pred tv kamerama ali tako što krije lice.

Nedavno fomirana produkcija Svet plus info koja se emituje na TV Kopernikus, objavila je intervju sa ovim kontroverznim biznismenom.

"Ja ću doći gde god da treba, pojavaću se i odgovaraću za nešto ako sam kriv“, rekao je Veselinović.

Na pitanje da li zastupa interese opozicionih partija objasnio je da podržava sve političke partije koje nešto čine da Srbi opstanu na Kosovu i da najčešće sreće Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Borislava Pelevića.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je prošle nedelje u emsiji Između dve vatre B92 rekao da je Veselinovića upoznao tokom kampanje, kada su svi tvrdili da je on kriminalac.

„Ne čujem se sa Veselinovićem, ali upoznao sma ga u vreme kampanje u Kosovskoj Mitrovici. Znate, meni su rekli da je on kriminalac, onda smo organizovani jedan veliki sastanak i on je došao na taj sastanak i rekao ko od vas ovde ima dokaze za to da sam kriminalac, a kome od vas ovde nisam pomogao. Ja o čoveku koji dole tom narodu pomaže ne mogu ništa loše da kažem“, rekao je tada Nikolić za B92.

Nije samo lider naprednjaka Tomislav Nikolić pohvalno govorio o Veselinoviću već i nadležni u ministarstvu za Kosovo i Metohiju koji bi morali da znaju šta se dešavalo na severu Kosova.

Državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović objasnio je da nema dovoljno argumenata da tvrdi da je kontroverzni biznismen odgovoran za napade na Jarinju.

"Zvonko Veselinović je lokalni biznismen, mislim da se njegova uloga ovde jako, jako precenjuje. On je kao i svi građani Mitrovice i Zvečana bio tu kada su barikade formirane, tako da ja samo toliko mogu reći. Ne znam, nepoznato mi je da je on bilo kakvu ulogu u svemu tome što se dešavalo na Jarinju", kaže Ivanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović gostujući u vestima Televizije B92 početkom oktobra objasnio je da nikog ne želi da abolira ali da ne može da prihvati da se građani na barikadama nalaze pod uticajem jednog kriminalca.

„Ma kako se ko zove i na kojoj je poziciji išta je radio mora da se utvrdi prava istina mislim da to licitiranje i izjave nekih političara može da dezavuiše pravednu borbu srpskog naroda na severu KIM“, rekao je ministar Bogdanović.

Intervju sa kontroverznim Zvonkom Veselinovićem kao eksluzivan je objavila novoformirana produkcija Svet plus info koja je za svoje premijerno pojavljivanje u etru pripremila baš taj razgovor. Njihov program se emituje na kablovskoj TV Kopernikus, a među onima koji kreiraju program ove produkcije su novinari Dejan Milekovic, Slobodan Cagić, Tatjana Vidojević kao i nekadašnji član RRA Aleksandar Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: