Poslanici potpisali peticiju NVO

Poslanici Skupštine Vojvodine potpisivali su peticiju za unapređenje javnih rasprava o nacrtima zakona i podzakonskih akata pod nazivom "Zakon je naš".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2011.

20:14

Default images

Ovu peticiju je pokrenulo nekoliko nevladinih organizacija iz Srbije.

Peticiju koju su danas prikupljali aktivisti Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) potpisalo je oko stotinu poslanika, skupštinskih izveštača i zaposlenih u Skupštini Vojvodini, potvrđeno je agenciji Beta u NDNV-u.

NVO su peticiju pokrenule sa željom da se proces javne rasprave zakonski uredi, da bude što transparentniji i da u njemu učestvuje što više zainteresovanih institucija, organizacija i građana.

NVO smatraju da se u Srbiji zakoni i podzakonska akta donose bez učešća građana i zainteresovane javnosti, bez široke javne
rasprave koja bi omogućila da ovi akti budu bolji, funkcionalniji i pravedniji.

"Korišćenje interneta u tom procesu doprinelo bi da rasprave budu jeftinije, kvalitetnije i efikasnije. Borimo se za uvođenje elektronskih javnih rasprava o nacrtima zakona i podzakonskih akata na Internet portalu eUprava", ocenile su NVO.

Inicijativu su pokrenuli Edukacioni centar, Centar za unapređivanje pravnih studija - CUPS, Biro za društvena istraživanja - BIRODI,
Nezavisno društvo novinara Vojvodine, udruženje građana Sretenje iz Požege i Unija poslodavaca Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: