Predao se osumnjičeni Albanac

Albanac osumnjičen za ubistvo jednog i ranjavanje dvojice Srba u selu Dobruša kod Peći predao se jutros kosovskoj policiji.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

11:02

Default images

Portparol regionalne policije u Peći Dževat Ibra je naveo da se osumnjičeni N.V. skrivao na području opštine Istok i da se jutros predao oko osam časova.

Njega policija trenutno ispituje o izvršenom ubistvu i ranjavanju dve osobe.

Osumnjičeni kosovski Albanac je sada u pritvoru. Kako kažu iz regionalne policije, radi se o osobi iz sela Lukavac kod Istoka, čije ime se za sada neće otkrivati zbog istrage koja je u toku.

Osumnjičeni koji se jutros predao tereti se da je vatrenim oružjem ubio Miodraga Komadinu i ranio Dejan Bogićevića iz Đurakovca i Draška Ojdanića iz Dobruše.

Ibra je kao mogući motiv ubistva naveo pitanje korišćenja njive u selu Dobruša koju su Srbi došli da obiđu, ali da će policija istražiti sve detalje incidenta.

On je dodao da su dvojica ranjenih Srba u bolnici u Mitrovici i da su van su životne opasnosti, dok će telo ubijenog Komadine biti prebačeno na institut za sudsku medicinu u Prištini.

OEBS osudio ubistvo i ranjavanje

Jučerašnje ubistvo i ranjavanje Srba u mestu Dobruša danas je osudila Misija OEBS na Kosovu.

Vršilac dužnosti šefa Misije Edvard Džozef je istakao da je primena sile u raspravi neprihvatljiva i udarac demokratiji u razvoju na Kosovu.

On je, u saopštenju, izrazio saučešće porodici Miodraga Komatine, koji je ubijen, i preneo želje za brzim ozdravljenjem drugih žrtava napada, Draška Ojdanića i Dejana Bogičevića.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je da je policija uhapsila jednog osumnjičenog ovog jutra. "Nadamo se da će pravda biti zadovoljena", poručio je Džozef.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: