Tadić poziva na uzdržanost

Predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je od Kfora i Euleksa da se uzdrže od sile, a od lidera Srba na severu Kosova da odlučuju isključivo u interesu građana.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2011.

07:44

Default images

"Zahtevam od Kfora i Euleksa da se uzdrže od upotrebe sile, a od lokalnih lidera da donose odluke koje se tiču isključivo vitalnih interesa građana i doprinose očuvanju naseg naroda na Kosovu, a ne interesima njihovih stranačkih šefova koji i ovo pitanje dnevno politički instrumentaliziju u svrhu nekih budućih izbora", naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije je u jutrošnjoj izjavi Tanjugu, rekao da "građani ni po koju cenu ne smeju pribeći nasilnim reakcijama, jer one vode u sunovrat".

"Država Srbija zahteva od svih činilaca striktno poštovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Plan u šest tačaka generalnog sekretara UN, koji definišu statusnu neutralnost međunarodnih institucija na Kosovu", rekao je predsednik Tadić i dodao da je potrebno obezbezbediti nesmetano logističko snabdevanje međunarodnih misija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: