Na Moravu sleće prvi civilni avion

Na aerodrom "Morava" kod Kraljeva danas sleće prvi civilni avion. Tom događaju prisustvuju predsednik Srbije, ministri odbrane, ekonomije i lokalne samouprave.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.10.2011.

07:08

Default images

Taj aerodrom je, podsetimo, konverzijom iz vojnog pretvoren u civilni, a nekada se zvao "Lađevci"

Sletanju prvog civilnog aviona na aerodrom "Morava" prisustvovaće i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" i v.d. generalnog direktora JAT-a.

Naredne godine trebalo bi da počne druga faza preuređivanja ovog aerodroma, posle koje će on postati vazdušna luka za velike letelice i sletanje po svim uslovima.

Biće to, posle niškog i beogradskog, treći aerodrom u Srbiji sa međunarodnim karakteristikama.

Posle boravka na aerodromu "Morava", predsednik Srbije Boris Tadić posetiće i Kraljevo, gde će u Skupštini grada prisustvovati prezentaciji dokumentarnog filma ''Kraljevo - 11 meseci nade''', posvećenog obnovi grada posle prošlogodišnjeg zemljotresa, ali će i obići neke od obnovljenih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: