Oštriji kodeks oblačenja u Vladi

Ministri u septembru dobili pooštreni kodeks oblačenja, po kom zaposleni i gosti neće smeti da nose džins, trenerke, patike, bluze sa golim leđima i bretelama.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 30.09.2011.

23:23

Default images

Nova naredba o oblačenju svih zaposlenih u ministarstvima stigla je iz generalnog sekretarijata Vlade početkom septembra u sve kancelarije, a strogo su zabranjenje izlizane i ”moderno” iscepane farmerke, džins odeća, trenerke, sportske majice sa aplikacijama, patike, ženske bluze sa golim leđima i bretelama.

Pravila oblaćenja koja od sada važe moraće da se primenjuju i na sve goste koji službeno dolaze u posetu u prostorije Vlade, a o primeni će morati da vodi računa i obezbeđenje na ulazu. Sličan kodeks godinama postoji i u Narodnoj skupštini, gde su tokom prošlog mandata zabranili patike čak i za novinare koji ulaze u zgradu. Pravilnik važi i za sve one koji rade u parlamentu ili ga iz bilo kog razloga posećuju.

Nije dozvoljeno nositi odeću bez rukava, dubokih dekoltea, šliceva, odeću s otvorenim leđima ili ramenima, obuću s otvorenim prstima i izrazito visokim potpeticama.

Obezbeđenje ima pravo da vrati sve koji se pojave neadekvatno obučeni.

I u kabinetu predsednika Srbije postoje striktna pravila o tome kako posetioci treba da budu obučeni. Zabranjene su drečave boje, a ni sandale sa otvorenim prstima ili suviše kaišića ne bi otvorile predsednička vrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: