Mihalj Kertes ponovo slobodan čovek

Bivši direktor carina Mihalj Kertes od danas je na slobodi, pošto je izdržao kaznu od 18 meseci zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

17:53

Default images

Kertes je osuđen zbog umešanosti u zločin na Ibarskoj magistrali 1999. godine, kada su poginula četiri funkcionera Srpskog pokreta obnove.

Kertes je danas pred Specijalnim sudom, sa slobode izneo završnu reč na suđenju grupi Stanka Subotića - Caneta, optuženog za šverc cigareta.

Za zloupotebu službenog položaja Kertesu je izrečena i kazna od šest godina i osam meseci zatvora, te mu je za to krivično delo, kao i za zločin na Ibarskoj magistrali izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora.

Kertes je osuđen zbog iznošenja na Kipar najmanje 38 miliona maraka i za to da je novcem carine od više od šest miliona nemačkih maraka i nekoliko desetina miliona dinara finansirao Socijalističku partiju Srbije i Državnu bezbednost. Ta presuda još nije pravosnažna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: