KOVACEVIC VUCO: NAJTEZA OPTUZNICA PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 23.11.2001.

18:00

Default images
Biljana Kovacevic Vuco iz Jugoslovenskog komiteta pravnika za ljudska prava ocenila je da je ovo najteza i najsira optuznica protiv Slobodana Milosevica jer, kako navodi njom je obuhvaceno sve sto se desavalo tokom rata u Bosni i Hercegovini. Ona je za B92 rekla da ce proces protiv Milosevica trajati dugo i da ce Haskom tuzilastvu biti veoma tesko da dokaze sve navode iz optuznice. Biljana Kovacevic Vuco je dodala da je ovo prva, cista optuznica za komandnu odgovornost na osnovu koje ce Slobodan Milosevic odgovarati kao predsednik Srbije. »Komandna odgovornost, kao sto u optuznici pise, podrazumeva i planiranje i direktno naredjivanje i podsticanje, ali i nesprecavanje zlocina. Znaci, oni sada sumnjaju u optuznici, da je Milosevic, u sustini, svim tim, bez obzira na njegov polozaj koji je imao u pravnom smislu. Znaci, price o Milosevicu kao najjacem coveku na Balkanu, u Srbiji, koji je vinovnik i koji je glavni uzrok ratova u bivsoj Jugoslaviji u ovoj optuznici se konacno obelodanjuje, i taj proces sada po ovoj optuznici za Bosnu ce sigurno trajati dugi niz godina, jer mora da se pronadje veza izmedju tih zlocina koji su nesumnjivo ucinjeni i direktna veza Milosevica«, kaze Biljana Kovacevic Vuco

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: