Policajci i "Dveri" protiv Parade

Policijski sindikat Srbije i "Dveri" pozvali su predstavnike LGBT organizacija da odustanu od Parade ponosa. Gej strejt alijansa šokirana ovim pozivom.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.09.2011.

13:29

Default images

Policijski sindikat i "Dveri" navode da se odustajanjem pokazuje svest o bezbednosnom riziku, razumevanje za tradicionalne vrednosti i društvenu odgovornost.

Ukoliko LGBT organizacije ne odustanu od održavanja Parade ponosa, PSS i "Dveri" su najavili zahtev državnim organima da ne dozvole njeno održavanje.

"Smatramo da održavanje gej-parade nepotrebno ugrožava javni red i mir, sigurnost imovine i izlaže opasnosti živote građana i policajaca. Trenutak u kome se ova parada održava opterećen je ugroženošću Srba na Kosovu i Metohiji, bezbednosnim rizicima u drugim oblasti Srbije, teškom socijalno-ekonomskom situacijom i političkom nestabilnošću u zemlji, regionu i svetu", ističe se u zajedničkom saopštenju PSS i "Dveri".
Oni su takođe pozvali lidere stranaka na vlasti i opozicije da preuzmu političku odgovornost i odrede se prema Paradi ponosa, kako taj problem ne bi prebacili na odgovornost policiji i građanima koji se protive održavanju Parade ponosa.

PSS je naveo da svi policajci dele sudbinu građana Srbije u pogledu socijalnih problema koje imaju, da obavljaju odgovoran posao u vrlo otežanim uslovima i da zato ne žele da budu pretorijanska garda nijedne posebne društvene grupe ili lobija.

"Dveri" su pozvale građane koji žele da se suprotstave održavanju parade da to čine na miran i nenasilan način i da izbegavaju svako sukobljavanje sa policijom. Gej strejt alijansa osudila je Policijski sindikat Srbije i pokret "Dveri" zbog poziva da se otkaže gej paradu u Beogradu.

Ta NVO je kako saopštava "apsolutno šokirana" zajedničkim istupom i saopštenjem organizacije 'Dveri' i Policijskog sindikata Srbije u kojem su pozvali predstavnike LGBT organizacija 'na društvenu odgovornost'.

GSA traži da se o tom pozivu Policijskog sindikata Srbije i pokreta "Dveri" izjasne nadležne institucije, uključujući Vladu i predsednika Republike. Navodi i da je licemerna tvrdnja Dveri da ta organizacija nije za nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: