I na Brnjaku embargo na srpsku robu

Odluka kosovske vlade o uvođenju zabrane na uvoz srpske robe na Kosovo počela je danas da se primenjuje i na administrativnom prelazu Brnjak.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.07.2011.

11:15

Default images

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić potvrdio je Tanjugu da su Kfor i takozvani kosovski carinici na administrativnom prelazu Brnjak počeli da primenjuju odluku kosovske vlade o zabrani ulaska robe iz Srbije.

Ristić je rekao da je zabrinut zbog novonastale situacije i naglasio da sve to može prouzrokovati nestanak hrane, lekova i osnovnih životnih namirnica kojima se sever Kosova sabdeva.

Na ovom prelazu ulazak putničkih automobila i autobusa kontorlištu pripadnici kosovske policijske službe, ali kontrolu vozila koja prevoze robu iz Srbije vrše kosovski carinici, koji, kako javlja Tanjug, jutros nisu dozvolili ulaz kombi vozilu koje je prevozilo robu iz Srbije.

Podsetimo, situacija na Kosovu počela je da eskalira nakon nedavne odluke vlade Kosova da uvede embargo na uvoz robe iz Srbije, nakon koje je rasporedila specijalne jedinice kosovske policije ROSU na dva administrativna prelaza ka Srbiji, Jarinje i Brnjak.

Kao odgovor na takve poteze, kosovski Srbi organizovali su blokade puteva, na kojima se i dalje nalaze, a ekstrmisti, za koje se pretpostavlja da su srpske nacionalnosti, zapalili su administrativni prelaz Jarinje. Predstavnici Vlade Srbije, koji su otišli na sever Kosova odmah nakon zauzimanja administrativnih prelaza, i dalje su na terenu i pokušavaju da sa komandantom Kfora pronađu rešenje za ta dva administrativna prelaza.

Kfor i NATO Jarinje i Brnjak proglasili su za zabranjenu ratnu zonu, a kako je saopšteno, imaju ovlašćenja i da koriste municiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: