Pokrajinski DS traži smenu Kostreša

Neizvesno je da li će Zakon o javnoj svojini biti završen do septembra. U pokrajinskom DS-u vlada mišljenje da je izlaz smena Bojana Kostreša iz LSV-a.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 24.07.2011.

21:53

Default images

Od polovine maja nije zakazao nijedan sastanak, ali su zato mediji prepuni njegovih izjava o tome da nacrt napreduje.

"Menjati predsednika ili poveriti ovaj posao direktno nadležnom ministarstvu da se nadoknadi izgubljeno vreme, nije na meni da odlučujem", rekao je Jovica Đukić, pokrajinski sekretar za finansije.

"Lično, osećam se loše zato što samovoljom jednog čoveka, koji je odlučio da ignoriše radnu grupu, nismo završili zadatak koji smo dobili od Vlade Srbije", dodao je on.

Bojan Kostreš je priznao da je Nacrt "zapao u rovove, gde se bijemo za svako slovo, svaku zapetu".

Radnu grupu zaobišao je, veli, jer je shvatio da ti članovi nemaju odlučujuću reč u svojim političkim strankama, a ovaj zakon bi, po njemu, trebalo da bude rezultat političkog kompromisa. Konsultovao se sa vrhom pokrajinskog odbora i glavnog odbora demokrata, ali i sa čelnim ljudima drugih stranaka.

"Od 85 članova, koliko ih broji nacrt, sporan je samo onaj koji treba da definiše da li će Vojvodini pripasti vlasništvo nad telekomunikacijama, poštama, putevima i železnici, a na tome samo ja insistiram", kaže Kostreš.

Za razliku od demokrata, koji smatraju da je nerealno insistiranje na pokrajinskoj imovini po Ustavu iz 1974. godine, Kostreš kaže da neće odustati. Ipak, dodaje da mu nije cilj da potpuno zakoči zakon, koji bi po ranijim planovima trebalo da na jesen dospe u proceduru republičkog parlamenta.

"Ako i tada ostanem u manjini, tražiću da se radna grupa izjasni o nacrtu, mada znam da ću biti preglasan", kaže Kostreš i dodaje da je o svim svojim dosadašnjim potezima uredno obaveštavao premijera Cvetkovića.

Odluku da nacrt zakona o imovini iz radne grupe prebaci na teren stranačkih konsultacija, Kostreš je, kako kaže, doneo da bi ovaj dokument izbegao "neslavnu sudbinu pokrajinskog statuta".

"Na javnoj raspravi Statut je izgubio godinu i po", podseća Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: