Tadić se prošetao Baščaršijom

Boris Tadić se prošetao rodnim gradom Sarajevom, od Baščaršije do hotela Evropa, gde je u bašti popio kafu sa Dinom Merlinom, Halidom Bešlićem i Ivicom Osimom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.07.2011.

19:17

Default images

Nakon šetnje se predsednik Srbije u srdačnoj atmosferi družio sa dva popularna sarajevska pevača i fudbalskim stručnjakom.

Tadić je izašao iz automobila kod čuvene česme na Baščaršiji, na trgu prepunom golubova, okružen novinarima i radoznalim prolaznicima, svratio u malu kujundžijsku radnju.

Dok je šetao sarajevskim ulicama, Tadić je pozdravljao Sarajlije koje su sa znatiželjom gledale srpskog predsednika u svom gradu.

Popularni pevači i čuveni trener, nekadašnji selektor jugoslovenske reprezentacije, rado su prihvatili Tadićev poziv na popodnevnu kafu, a posle srdačnih pozdrava, predsednik, pevači i sportista su u bašti hotela, koji je iz predratnog vremena poznat kao okupljalište poznatih sarajevskih gradskih faca, opušteno ćaskali.

Čuveni hotel Evropa je sagrađen daleke 1882, bio je zatvoren za vreme rata i obnovljen pre tri godine.
Predsednik Srbije u šetnji Bašèaršijom (Tanjug)
Ranije, Tadić je posetio i stan u kojem je njegova porodica živela kad je rođen, u Sarajevu, ali je, po sopstvenoj želji, to učinio bez kamera.

"Sarajevo sam prvi put posetio prvog sekunda svog života", podsetio je predsednik Srbije i ranije danas, na konferenciji za novinare posle sastanka sa Predsedništvom BiH.

Tadiću će večeras, na prijemu u hotelu Evropa, biti uručen orden Evropskog pokreta u BiH, koji su ranije primili i sadašnji predsedavajući Predsedništva Nebojša Radmanović, kao i predsednici Hrvatske i Crne Gore Ivo Josipović i Filip Vujanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: