Podrška vlasti LGBT organizaciji

Više funkcionera vladajuće koalicije, među kojima i predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović, postali članovi savetodavnog odbora jedne LGBT organizacije.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2011.

16:06

Default images

Gej strejt alijansa je saopštila da je održan konstitutivni sastanak Savetodavnog odbora te organizacije.

Savet je telo GSA sastavljeno od osoba koje imaju iskustvo i ugled u oblasti zaštite ljudskih prava i društveno-političkom angažmanu, a koje ne moraju biti članovi GSA.

Za prvu predsedavajuću Saveta GSA izabrana je Dragana Nikolić Solomon, šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji.

GSA smatra da je formiranjem Saveta načinjen veliki korak jer je ovo prvi put u Srbiji, a i šire, da se na ovaj način iskazuje velika podrška ne samo jednoj LGBT organizaciji, već pre svega borbi za prava LGBT populacije.

Između ostalih, članovi Saveta GSA su i Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS-a, Nataša Vučković, narodna poslanica Demokratske stranke, Željko Ivanji, narodni poslanik G17 plus, Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Meho Omerović, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije, Elvira Kovač, poslanica Saveza vojvođanskih Mađara, kao i Sandra Čaušević, funkcionerka Srpskog pokreta obnove.

U odboru su i Sonja Liht, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost, Vesna Petrović, izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava, Dejan Ranđić, šef odborničke grupe Liberalno-demokratske partije, Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, Vladimir Todorić, direktor Centra za novu politiku, Đorđe Vuković, programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: