Srbijom vlada nezaposlenost

U Srbiji je bez posla svaki četvrti radno sposoban građanin, a sa stopom nezaposlenosti od 22,2 odsto Srbija zauzima neslavno mesto u Evropi.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2011.

14:48

Default images

Podaci Zavoda za statistiku pokazuju da je u aprilu stopa nezaposlenosti 3 odsto veća nego u oktobru prošle godine. Premijer Srbije Mirko Cvetković međutim ne veruje tim podacima.

"Jedno je broj zaposlenih, drugo je broj nezaposlenih, o broju nezaposlenih niti sam ja niti je predsednik Tadić komentarisao, ne mogu se dovoditi u vezu ta dva podatka" , kaže Cvetković.

U Nacionalnboj službi za zapošljavanje kažu da je, prema njihovoj evidenciji, broj zaposlenih i nezaposlenih u odnosu na prethodni period nepromenjen.

Više o ovoj temi možete čitati na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: