Plavšić: Mladiću preuzmi krivicu

Bivša predsednica RS, osuđena za zločine protiv čovečnosti Biljana Plavšić pozvala je Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske RS da preuzme krivicu.

Izvor: FoNet, NIN

Sreda, 29.06.2011.

16:06

Default images

Plavšić je, u intervjuu za NiN, konstatovala da se Mladić toliko dugo skrivao, a da ona ne bi proživela ni jednu noć u bekstvu ni zbog sebe, a ni zbog srpskog naroda.

"Očekivala sam od tih heroja, da će reći: Idemo tamo, staćemo na crtu Haškom tribunalu i kazati kriv sam ja, samo ja i niko drugi, najmanje srpski narod. To sam ja očekivala od njih", rekla je Plavšić.

Ona je rekla da nije sklopila nagodbu sa Tribunalom u Hagu.

„U optužnici piše da je Del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu Madlen Olbrajt da sam sprovodila Dejtonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovek i izdajnik“, rekla je ona.

Plavšić je poručila Ćosiću da ne boluje od Alchajmerove bolesti i da on nema legitimitet da ocenjuje ko je izdajnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: