Važno da države Balkana budu u EU

Veoma je važno da sve države Balkana postanu članice EU i Unija je spremna da na tome zajedno sa njima naporno radi, poručili su zvaničnici EU.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.06.2011.

07:53

Default images

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da je u regionu je stvorena pozitivna atmosfera za ubrzanje evropskih integracija.

Ona je posle sastanka zvaničnika unije i zemalja Balkana u Luksemburgu rekla da je jučerašnji sastanak dokaz da "EU želi da bude sa zemljama Zapadnog Balkana dok idu putem evropskih integracija".

Evropski komesar Štefan File izjavio je da je u regionu sada stvorena pozitivna atmosfera za ubrzanje evropskih integracija i posebno pohvalio napredak koji je ostvaren u odnosu na prošlu godinu.

File je dodao da je sastanak bio "veoma dobar trenutak i prilika da se sagledaju preostali izazovi i da se rešavaju kako bi Izveštaj o napretku bio dobar".

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da su na forumu Evropska unija-Zapadni Balkan upućene ohrabrujuće poruke Zapadnom Balkanu, ali da će se region u predstojećem periodu suočiti sa striktnijim insistiranjem na ispunjavanju svih standarda na putu ka članstvu u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: