Eštonova:Zapadni Balkan važan za EU

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton kaže da će šefovi diplomatija EU i država Zapadnog Balkana razgovarati o važnosti nastavka reformskog procesa u tim zemljama

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.06.2011.

16:24

Default images

Eštonova, predsedavajući na sastanku šefova u Luksemburgu, rekla je da će predstavnicima zemalja Balkana biti upućena poruka o značaju njihovih država za EU.

Sastanku će prisustovati i evropski komesar za proširenje Štefan File, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, dok će Prištinu predstavljati UNMIK i ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

Susret će biti organizovan na marginama sastanka Saveta EU za spoljne poslove, a u centru pažnje biće proces evropskih integracija regiona.

Eštonova je izjavila da se u dijalogu Beograd-Priština "što pre očekuju opipljivi ishodi", uključujići pitanje carina, ali da to najpre moraju da usaglase dve strane.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU je naglasila da se u Bosni i Hercegovini očekuje završetak izbornog procesa, predočivši da su strukturalni dijalog političkih vođstava u BiH, uz hapšenje Ratka Mladića i razgovore Beograda i Prištine, najvažniji događaji u poslednjih godinu dana u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: