Ministarka pravde potpisala odluku

Ministarka pravde Snežana Malović obavestila javnost da je potpisala odluku o izručenju Ratka Mladića Haškom tribunalu, i rekla da je proces izručenja započeo.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 31.05.2011.

17:27

Default images

Ona je poručila da Srbija neće biti utočište onih koji su činili ratne zločine, niti onih koji se bave organizovanim kriminalom.

Malovićeva je saopštila da je u 15 sati potpisala nalog za izručenje Mladića.

"Izvođenje Mladića pred lice pravde je satisfakcija za žrtve i njihove porodice i istovremeno ovo je čin pomirenja u regionu", kazala je Malovićeva.

"Predajom Mladića rad na tom predmetu nije završen", rekla je ona, kao i da očekuje da će se utvrditi ko mu je pomagao u skrivanju i zasto je Srbije trošila enormna sredstva tragajući za njim i ko je za to odgovoran.

"Srbija je hapšenjem Mladića pokazala svoju posvećenost da ispuni sve obaveze prema Haškom tribunalu. Dokazali smo da smo ljudi od reči. Izručenje je potvrda da je Srbija opredeljena za dovršetak saradanje sa Hagom", kazala je Malovićeva.

Kako je navela, izručenje je i poruka svim okrivljenim za ratne zločine da neće izbeći odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: