SNS: Opravdan protest seljaka

SNS podržava proteste koje organizuju poljoprivrednici i osuđuje "policijsku i medijsku blokadu tih protesta".

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

14:13

Default images

Ta stranka je ponovila zahtev za raspisivanjem parlamentarnih izbora, "kao jedinog demokratskog instrumenta za izlazak iz krize".

SNS je ukazala da će najavljenom uredbom o subvencionisanju registrovanih poljoprivrednih gazdinstava do 10 hektara biti povećavana kamata na kredite sa pet na osam odsto i ukinuto osiguranje za poljoprivrednike.

Ta mera, kako je navedeno u saopštenju SNS-a, "nedvosmisleno potvrđuje da nedavno sprovedena rekonstrukcija Vlade Srbije nije imala za cilj da poboljša katastrofalni ekonomski i socijalni položaj poljoprivrednih proizvođača, već je u pitanju još jedna obmana građana u režiji vlastodržaca".

Režim, prema oceni SNS-a, nema jasnu strategiju za poljoprivredu, već je "agrarna politika proizvod dnevnog raspoloženja ministra poljoprivrede".

"Sramotno je da kolone traktora, koje su danas iz cele Vojvodine krenule zbog svega toga u znak protesta ka Beogradu, sprečavaju jake policijske blokade po glavnim putevima, dok se istovremeno na režimskim medijima, koje nažalost finansiraju svi građani Srbije, ne može čuti ni reč o tome", navela je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: