NS: Dvoje povređeno u neredima

U Novom Sadu 500 demonstranata nasrnulo je na RTV, a zatim su pokušali da upadnu u zgradu Pokrajinskog odbora DS. Dvoje ljudi je povređeno.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.05.2011.

20:57

Default images

Demonstrante, koji su pokušali da upadnu u zgradu DS-a, su u tome sprečile jake policijske snage u punoj opremi za razbijanje demonstracija.

Demonstranti su bacali kamenice na zgradu DS-a i polupali su nekoliko prozora, nakon čega su iz zgrade izašli policajci i obračunali se s demonstrantima.

Posle okršaja, na asfaltu ispred zgrade ostala su da leže dvojica povređenih demonstranata, dok su se ostali u manjim grupama razbežali po gradu.

Nakon toga su se u mnogo manjem broju ponovo okupili na centralnom gradskom Trgu slobode, gde ih sada ima stotinak.

Demonstranti su pre pokušaja upada u DS, pokušali da upadnu i u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV). Oni su ispred zgrade RTV-a fizički napali jednog čoveka na biciklu, nakon čega je izbila opšta tuča, koju je prekinula policija. Oni su uzvikivali "Ustaše" i psovali su ministra policije Ivicu Dačića.

Demonstranti su prevrtali večeras i kontejnere za đubre na Bulevaru oslobođenja, palili baklje, bacali "topovske udare" i uzvikivali pogrdne parole, poput "Nož, žica, Srebrenica", "Spasi Srbiju i ubij se, Borise", "Tadiću, ustašo", kao i "Ustanak", "Ustani, Srbijo".

Reč je uglavnom o srednjoškolcima i o malo starijim osobama. Porparolka NS kliničkog centra potvrdila je da je dvoje povređeno u sukobima demonstranatai policje.

Direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija večeras privela više osoba koje su učestvovale u protestima u Beogradu i Novom Sadu zbog hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.

"Bilo je privodjenja, ali više preventivnih, jer policija ne želi da dozvoli narušavanja javnog reda i mira", rekao je Veljović agenciji Beta i dodao da će se tačan broj privedenih znati sutra ujutru.

On je kazao da je situacija u celoj zemlji stabilna i pod kontrolom iako je manjih protesta bilo i u Arandjelovcu, Čačku, Kraljevu i Zrenjaninu.

Beograd: Uhapšeno 35 osoba

(Tanjug)
Policija je tokom večeri privela 35 osoba u Beogradu, zbog narušavanja javnog reda i mira, posle hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića, rečeno je u MUP.

Za sada krivične prijave biće podnete protiv tri lica i jedna prekršajna, navedeno je u saopštenju. Tokom popodneva i večeri više grupa od po 20 - 30 osoba, uglavnom mladjih gradjana, pokušala je u centru Beograda da organizuje proteste povodom hapšenja Mladića, ali su jake policijske snage blagovremeno reagovale i sprečile veće incidente.

Jake policijske snaga u opremi za razbijanje demonstracija rasporedjene su u centralnim gradskim ulicama, a posebno na Trgu Republike, gde je okupljanje počelo oko 18 sati.

Pojačano prisustvo policije primećeno je oko zgrade Vlade Srbije, Skupštine Srbije, Skupštine grada Beograda, Predsedništva Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije.

Dačić: Situacija pod kotrnolom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je večeras da su u nekoliko gradova Srbije traju okupljanja građana koji se protive hapšenju Ratka Mladića, ali policija situaciju drži pod kontrolom.

Dačić je rekao da su i za naredne dane najavljena okupljanja i pozvao je građane na očuvanje javnog reda, mira i stabilnosti kako se ne bi ponovili incidenti koji su pratili hapšenje i izručenje Radovana Karadžića 2008. godine.

On je gostujući na RTS potvrdio da je policija podigla nivo obezbeđenja zgrade Specijalnog suda, gde se Mladić nalazi, ali i diplomatsko-konzularnih predstavništava i drugih vitalnih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: