Mladić imao dva pištolja

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajić kaže da je Ratko Mladić prilikom hapšenja imao kod sebe dva pištolja, ali da nije pružao otpor.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2011.

14:12

Default images

Kako B92 saznaje, Ratko Mladić nije bio prerušen, nije imao bradu, veoma je ostario, a prilikom hapšenja je bio vrlo kooperativan. Uhapšen i njegov rođak B.M.

Takođe, kako saznajemo, vidno ostarelom Ratku Mladiću, koji se u Lazarevu predstavljao kao Milorad Komadić, oduzeta je jedna ruka.U hapšenju je učestvovala BIA, uz asistenciju policije.

Policija je prilikom hapšenja pretresla nekoliko kuća, a kako je javila reporterka B92, Mladić je uhapšen u kući sa žutom fasadom u centru Lazareva.

Meštani Lazareva mahom kažu da su iznenađeni vešću da je haški optuženik Ratko Mladić uhapšen upravo u tom selu, jer kako navode - niko nije čuo da je tu boravio. Kako je rekao predsednik Mesne zajednice Lazarevo Radmilo Stanišić, ni on nije znao da je Mladić boravio u njihovom selu.

Mladić je uhapšen jutros u kući svog rođaka B.M. (59), tvrdi u izjavi Tanjugu očevidac tog hapšenja koji je želeo da ostane anoniman.

Kako javlja dopisnik te agencije, prvi komšija Mladićevih kaže da se zatekao u kući u trenutku hapšenja Mladića i njegovog rođaka i da je haškom beguncu pomogao da se obuče.

B.M., inače, živi sam u kući u koju su jutros oko 5.30, prema navodima meštana, ušle bezbednosne snage.

Više desetina stanovnika Lazareva ne dozvoljava brojnim novinarskim ekipama da se približe kući u Ulici Vuka Karadžića u kojoj je Mladić navodno uhapšen, a put su preprečili prikolicom.

U selu su jake snage policije.

Predsednik Republike Boris Tadić je na vanrednoj konferenciji za štampu potvrdio da je u prepodnevnim satima uhapšen najtraženiji haški optuženik Ratko Mladić.

Ljajić: Mladić imao dva pištolja

Rasim Ljajiæ (Tanjug, arhiva)
Ljajić je dodao da nije bilo nikakvih elemenata nesaradnje od strane Mladića.

"Iako je Mladić prilikom hapšenja kod sebe imao dva pištolja, nije bilo opiranja i on je potpuno normalno i prirodno razgovarao sa pripadnicima BIA i drugih nadležnih institucija", rekao je Ljajić.

Prema njeegovim rečima, najvažnije je da je sve odrađeno na visokoprofesionalan način i bez incidenta.

"Sećam se da me je, još dok sam bio u Akcionom timu, pozvao čovek i rekao mi da je u jednom drugom selu, takođe u opštini Zrenjanin, video plavi Golf i da mu se učinilo je u njemu bio Mladić", rekao je Ljajić i podsetio da je na osnovu toga napravljena akcija provere, ali da nije pronađen nikakav trag.

Ljajić je rekao da je Mladić poslednji put viđen februara 2006. godine u selu Ljuba u Sremskoj Mitrovici.

"Nismo mogli da pokrijemo period od 2006. godine do sada. Realno tada smo mu bili najbliži, a možda će ova istraga pokazati da smo bili blizu, a da nismo znali", dodao je Ljajić.

Dačić: Nije korišćeno vatreno oružje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Beogradu da u akciji hapšenja odbeglog haškog begunca Ratka Mladića nije korišćeno vatreno oružje niti je pružan otpor.

Dačić je na konferenciji za novinare u Palati Srbije naveo da su u hapšenju Mladića učestvovali zajedno pripadnici MUP-a i BIA.

"Time je Srbija učinila značajan korak u istrazi i procesuiranju ratnih zločina. Mislim da je time učinjen i veliki korak napred ka Evropskoj uniji", rekao je on. Iz Lazareva izveštava novinar B92 Nikola Radišić:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: