Poziv da se koriste nove tablice

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić pozvao je vlasnike motornih vozila sa severa Kosova da koriste nove tablice koje izdaje MUP Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2011.

11:25

Default images

Pantić je za TV Most iz Zvečana rekao da "korišćenje tih tablica nije nikakvo krivično ili prekršajno delo".

On je najavio da će čelnici četiri opštine sa severa Kosova i radnici lokalnih samouprava biti primer i sa tim oznakama na automobilima prelaziti preko administrativnih prelaza sa centralnom Srbijom.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je naveo primer presude Opštinskog suda u Peći gde je sudija Ahmet Redžaj ocenio da jedan kosovski Srbin nije načinio prekršaj zbog korišćenja novih srpskih registarskih tablica na administrativnom prelazu Jarinje.

Policija Kosova ranije je saopštila da će isključivati iz saobraćaja vozila koja imaju nove tablice MUP Srbije sa oznakama kosovskih gradova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi kritikovao je Euleks jer na severu Kosova dozvoljava kretanje vozila sa novim registarskim tablicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: