Ko su drugovi Fejsbuk i Tviter?

Crnogorska policija sankcionisala službenika koji ima FB nalog i pripada FB grupama koje im se ne sviđaju

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

10:37

Default images

Službenik granične pomorske policije u Ulcinju Amil Grbović ostao je bez posla, između ostalog zato što ima Fejsbuk nalog i pripada Fejsbuk grupama koje su povezane sa opozicionim djelovanjem.

Ipak, kako Televizija Vijesti prenosi, postoji sumnja da je otkaz došao zato što je Amilov otac Avdija, penzionisani policijski inspektor iz Ulcinja, svjedočio u postupku za deportaciju Muslimana i Bošnjaka 92. godine i prozvao neke visoke policijske funkcionere i službu državne bezbjednosti u Ulcinju.

U zvaničnom saopštenju policije piše da je Grbović "privremeno udaljen" iz policije jer je navodno ometao "vršenja službenih zadataka", ali se kao "interesantan" dodatak nabrajaju i Fejsbuk grupe kojih je Grbović član.

Među njima su i "Liberalni savez Crne Gore", "Nebojša Medojević za predsjednika Crne Gore" itd.

Policija je dopis poslala ministru bez portfelja Rafetu Husović koji je direktora policije Veselina Veljovića pitao zašto je otpušteno više policajaca bošnjačke nacionalnosti.

Istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Zeković smatra da "to što je neko prijatelj sa nekim na Fejsbuku ne može biti razlog za diskriminaciju".

Iz policije nije bilo objašnjenjo zbog čega Fejsbuk može da bude razlog za otpuštanje sa posla. Ministar Husović takođe nije komentarisao slučaj.

"Nisam otpušten zbog nediscipline"

Amil Grbović je u kratkom telefonskom razgovoru za televiziju TV "Vijesti" rekao da "nije tačno da je dobio otakaz zbog nediscipline".

Objasnio je da je nakon postupka bio suspendovan na mjesec dana. Obavještenje o otkazu je dobio dvije godine kasnije, a u obrazloženju je pisalo da je prekobrojan.

Brat Amila Grbovića je dužio policiju prije četiri godine. Taj spor još nije okončan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: