Ivanović: Srbi bojkotuju popis

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da podaci sapopisa na Kosovu neće biti realni, budući da se Srbi neće odazvati.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.04.2011.

13:43

Default images

On je, na okruglom stolu Tanjuga, ocenio da će "ovako dobijeni podaci ostaviti dilemu koliko Srba stvarno ima tamo"

"To što se bude dobilo za rezultat ni slučajno se ne može koristiti kao podatak na osnovu koga će se graditi politička rešenja kasnije, jer je očito da Srbi u ovom popisu neće učestvovati", rekao je Ivanović.

On je dodao da ponuda da UNOPS obavi popis na severu Kosova jeste politički korektna, ali da nije siguran da na to tako gledaju i tamošnji Srbi.

"Ovaj popis se održava u trenutku kada je naša međusobna nekomunikacija i nepoverenje dostigla kulminaciju. U svakom potezu Prištine Srbi vide tajni plan i postoji strah da bi sledeći potez mogao srpsku zajednicu da dovede u još goru poziciju nego do sada", objasnio je Ivanović.

Zbog toga će, prema njegovim rečima, podaci dobijeni na takav način sigurno dovesti u pitanje bilo kakve rezultate i biće nastavljena tradicija nedostatka adekvatne baze podataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: