Finansije Cvetkoviću, 21 član Vlade

Vlada objavila plan rekonstrukcije po kom će imati 21 člana i 17 ministarstava. Plan u ponedeljak stiže u Skupštinu. Premijer Cvetković vodiće resor finansija.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

19:49

Default images

Premijer Mirko Cvetković rekao je u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 da će prema planu rekonstrukcije, on preuzeti vođenje Ministarstva finansija.

On je najavio i da će biti "novih lica". Vlada će Skupštini u ponedeljak uputiti Predlog zakona o ministrarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Vladi, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je u nedelju uveče saopštila da će prema predlogu rekonstrukcije, Vlada Srbije imati 17 ministarstava:

1) Ministarstvo spoljnih poslova;

2) Ministarstvo odbrane;

3) Ministarstvo unutrašnjih poslova; 4) Ministarstvo finansija;

5) Ministarstvo pravde;

6) Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;

7) Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja;

8) Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;

9) Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;

10) Ministarstvo prosvete i nauke;

11) Ministarstvo omladine i sporta;

12) Ministarstvo zdravlja;

13) Ministarstvo rada i socijalne politike;

14) Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;

15) Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

16) Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;

17) Ministarstvo vere i dijaspore. Iz spiska novih ministarstava koje je Vlada Srbije saopštila proističe da će biti ukinuto sedam ministarstava.

O imenima se još pregovara

Spisak ministara u nedelju uveče još nije bio objavljen, a prema nezvaničnim saznanjima, neka od "otvorenih" pitanja bila su ko će biti potpredsednik Vlade iz G17 plus, kao i ko će voditi resor poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
(FoNet, arhiva)
Ponešto se, ipak, zna - osim što Diana Dragutinović neće više biti ministarka finansija, zna se i ko neće biti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Premijer Srbije Mirko Cvetković potvrdio je u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 da “spojena” Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva trgovine neće voditi Slobodan Milosavljević. Cvetković, ipak, nije želeo da potvrdi da Saša Dragin ostaje ministar. On je, međutim, naveo da se čak i tokom trajanja emisije (oko 21:30, nedelja uveče) još uvek pregovara oko pojedinih personalnih rešenja.

Konačan dogovor o ministarstvima trebalo bi da bude formalizovan u parlamentu, usvajanjem Predloga zakona o ministarstvima i izmena i dopuna Zakona o Vladi. Ta dva akta će se, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u skupštinskoj proceduri naći u ponedeljak, jer 8. marta ističe zakonski rok od 15 dana u kom premijer Cvetković treba da predloži ministre umesto troje ministara iz redova G17 plus koji su podneli ostavke. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da rasprava o rekonstrukciji može da počne čim u parlament stignu predložene izmene Zakona o Vladi, kao i da procedura u Skupštini može da se završi do idućeg ponedeljka.

Inače, u sklopu rekonstrukcije mora biti usvojen i rebalans budžeta za 2011. godinu, kako bi se uskladio sa novom strukturom Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: