Priština nespremna za pregovore

Pregovori Prištine i Beograda koji bi uskoro trebalo da počnu, mogli bi da zateknu nespremnu kosovsku stranu, ocenjuje prištinski dnevnik "Zeri".

Izvor: Beta

Nedelja, 27.02.2011.

13:06

Default images

Vlada Kosova imenovala je šefa delegacije za dijalog sa Srbijom, ali još se ne zna agenda razgovora, navodi list.

"Još se ne zna da li zvanična Priština ima jasnu platformu za razgovore i da li ova platforma treba da dobije odobrenje Skupštine Kosova", navodi "Zeri" u glavnom članku današnjeg izdanja.

Međunarodni izvori rekli su za ovaj dnevnik da će se u predstojećim razgovorima Prištine i Beograda raspravljati i o političkim pitanjima, posebno oko severa Kosova.

Brojni analitičari i kosovska opozicija ocenjuju imenovanje zamenice premijera Edite Tahiri za šefa kosovske delegacije, kao dovoljan argument da će se ragovori voditi na političkom nivou.

Pokret Samopredeljenje, kao treća snaga u Skupštini Kosova, ocenjuje da "Skupština treba svakako da raspravlja o ovom veoma osetljivom pitanju".

Klub za spoljnu politiku ocenio je da premijer Kosova Hašim Tači nastupa u ovom procesu ne uzimajući u obzir ni opoziciju, ni Skupštinu Kosova.

"Klub za spoljnu politiku smatra da je Skupština Kosova mesto gde treba da se rapspravlja i odluči o početku tog procesa", kaže se u reagovanju Kluba koje je preneo "Zeri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: