Koštunica: Vlast je nesposobna

Vlast u Srbiji je nesposobna i radi po stranom diktatu, izjavio je lider DSS-a Vojislav Koštunica na sednici Glavnog odbora stranke.

Izvor: B92

Nedelja, 20.02.2011.

12:08

Default images

Zbog toga je neophodno da zemlja na izborima dobije vladu nacionalnog jedinstva, rekao je on.

Upornim insistiranjem da Srbija uđe u Evropsku uniju, aktuelna vlast omogućava stranim centrima moći da upravljaju našom zemljom, kaže Vojislav Koštunica.

Lider DSS-a Vojsilav Koštunica smatra da vlast sprovodi tri plana katastrofalna za zemlju - uvođenje dvopartijskog sistema po diktatu Brisela i Vašingtona, uvođenje Srbije u NATO i odricanje od Kosova.

“Oporavak, napredak i spas Srbije nalazi se u ponovnom uspostavljanu nacionalno odgovorne vlade koja će voditi državotvornu politiku u interesu naših građama, u interesu Srbije. Srbija treba da sarađuje sa svima, ne da bi ispunjavala strane diktate, nego da bi kroz tu saradnju ostvarila ono što je od interesa i koristi za Srbiju”, poručio je on.

Koštunica je rekao da je vladajuća koalicija neodgovorna, nesposobna i generator stalnih političkih obračuna.

"Samo pre tri godine u Srbiji je postojao opšti politički konsenzus oko svih važnih političkih i ekonomskih pitanja, a danas besne obračuni u samoj Vladi", kazao je lider DSS-a.

Zbog toga, smatra on, neophodno je da na izborima zemlja dobije novu vladu.

“Nemoguće je preko noći vratiti 400.000 ljudi na posao i nemoguće je povećati plate za 100 evra, kao što je to bilo kada je DSS predvodila Vladu Srbije. Ali je je moguće na osnovu iskustva i znanja koje je DSS pokazala da ima, vratiti političku stabilnost i nacionalni konsenzus u zemlji, kao temelj na kojem će se postepeno oporavljati privreda i jačati pravni poredak u zemlji”, rekao je on.

Koštunica je rekao i da se protiv DSS-a u "pravilnim vremenskim razmacima vodi najprljavija moguća kampanja", i dodao da i pored toga DSS "nikada neće ustuknuti i napustiti državotvornu politiku odbrane suštinskih nacionalnih i ekonomskih interesa Srbije".

Lider DSS-a je rekao da su izbori "faktički već tu, iako nisu raspisani", zato što su sve stranke uveliko započele izbornu kampanju.

Pored Koštunice, Glavnom odboru DSS-a prisustvovao je vrh stranke Zoran Šami, Dejan Mihajlov, Miloš Aligrudić, Nenad Popović, deo ministara u DSS-ovoj Vladi Srbije: Zoran Stojković, Slobodan Lalović, Radomir Naumov, Aleksandar Popović, zatim bivši direktor BIA Rade Bulatović, bivši generalni dirketor Kolubare Dragan Tomić, kao i nekoliko hiljada delegata iz svih krajeva Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: