"Premijer nije nudio ostavku"

Iz kabineta premijera Srbije za B92 demantovano pisanje "Blica" da je Mirko Cvetković ponudio ostavku predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2011.

00:20

Default images

Naime, "Blic" je, pozivajući se na izvore bliske vrhu DS-a, objavio u tekstu o rekonstrukciji Vlade da je premijer ostavku ponudio zbog loše koordinacije u Vladi.

Iz kabineta predsednika Vlade je za B92 rečeno da su navodi "Blica" da je premijer ponudio ostavku potpuno neistiniti i da bi je ponudio samo ako bi je tražila stranka koja ga je na to mesto i predložila.

"Ovo nije prvi put da pojedini novinari 'Blica' objavljuju netačne i izmišljene informacije kada je reč o kadriranju u vladi i priči o rekonstrukciji vlade", rečeno je agenciji Tanjug iz Kabineta predsednika vlade.

I toj agenciji je potvrđeno da premijer "nije nudio stavku predsedniku Srbije, niti je Tadić tražio ostavku Cvetkovića".

U istom tekstu, "Blic" piše i da je miting opozicije, predvođen naprednjacima, doveo do toga da su svi u Vladi saglasni da je neophodna rekonstrukcija.

Sastanak lidera vladajuće koalicije se, prema saznanjima lista, očekuje čim se predsednik SPS-a Ivica Dačić vrati iz Amerike, dok bi promene u Vladi trebalo očekivati do kraja februara.

Socijalisti su se do sada najaktivnije suprotstavljali personalnim promenama u Vladi, ali je upravo nakon mitinga Srpske napredne stranke, Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, izjavila da je rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku jedna od najizglednijih opcija.

"Personalne promene ne bi uzdrmale stabilnost institucija, već bi, naprotiv, bile izraz odgovornosti", dodala je ona za "Blic".

Dulić i Šutanovac: Vlada funkcioniše

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavili su da su odnosi između koalicionih partnera korektni i da Vlada Srbije funkcioniše.

Šutanovac je, odgovarajući na pitanje novinara da li je tačno da premijer Mirko Cvetković nudi ostavku, kazao da "niko ne nudi ostavku" i da će vlada danas održati svoju redovnu sednicu.

"Odnosi između koalicionih partnera su izuzetno korektni kao i na početku formiranja vlade", rekao je novinarima ministar odbrane tokom obilaska radova na izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa "Stepa Stepanović" na mestu bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu.

On je dodao, takođe odgovarajući na pitanje novinara, da nije primetio da ministar ekonomije Mlađan Dinkić ne prisustvuje sednicama vlade već drugu nedelju.

Dulić je rekao novinarima da on "ne vidi da ima problema u funkcionisanju vlade".

"Mi svakoga dana sarađujemo na mnogim osnovama, rad i saradnja između ministarstava, bez obzira na stranačke pozicije je sasvim korektna. Mislim da problema ima mnogo više u medijima nego što ima u samom funkcionisanju vlade, ali na kraju, krajeva to je nešto o čemu bi trebalo da se razgovara na nivou lidera stranaka i mi očekujemo da se to desi što je pre moguće", naveo je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: