UNS: Kršenja prava novinara

Udruženje novinara Srbije saopštava da je zabrinuto zbog najava otkaza medijskim radnicima na Pinku na osnovu podataka pribavljenih prisluškivanjem zaposlenih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

22:03

Default images

Takođe, UNS ukazuje i na "kršenja radnih i profesionalnih novinarskih prava" u izdanjima kompanija Ringier i Axel Springer u Srbiji, nedeljniku NIN i listu Blic.

"UNS osuđuje neovlašćeno prisluškivanje zaposlenih kao ograničavanje njihovih ličnih i profesionalnih sloboda i kršenje njihovih ljudskih prava", piše u saopštenju tog udruženja.

Udruženje novinara Srbije najavilo je da će tim povodom alarmirati Međunarodnu federaciju novinara, kao i novinarska udruženja u Nemačkoj i Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: