Štrajk glađu koalicije DSS-NS-SRS

Opštinsko rukovodstvo i 20 odbornika koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke u Kuršumliji stupili su jutros u štrajk glađu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

11:22

Default images

Na ovu radikalnu meru odbornici su se odlučili zbog, kako su rekli, nepoštovanja i neizvršavanja sudskih odluka o vraćanju odborničkih mandata toj koaliciji.

U jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji već tri meseca traje dvovlašće.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Zoran Lakić izjavio je da će svi odbornici koalicije DSS-NS-SRS ostati u opštini sve dok Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ne reši problem dvovlašća u toj opštini. Čelnici ove koalicije smatraju da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako su rekli, pristrasno u davanju podrške suparničkom taboru.

“Nažalost, Ministarstvo svojim mišljenjima želi da vrati klasične kriminalce, višestruke povratnike na vlast, ljude koji imaju izvršne presude. E sad, mi se borimo protiv mišljenja Ministarstva i načina na koje ono pokušava da prekomponuje lokalnu vlast u Kuršumliji“, kaže zamenik predsednika opštine u ime koalicije DSS-NS-SRS Zoran Lakić.

“Pre svega tu imamo mi probleme i građani opštine Kuršumlija, jer mi ovde sedimo, mi smo dužni da snabdemo škole, bolnice, mi smo dužni da obezbedimo plate radnicima, a ova opozicija sedi po kafićima, šalje nekakve dopise i preko svojih partijskih drugara želi da uđe na vlast“, ocenjuje predsednik opštine u ime koalicije DSS-NS-SRS Goran Bojović.

Čelnici koalicije DS-G17-SPS, s druge strane, smatraju da je ponašanje odbornika iz druge koalicije sramno.

U Kuršumliji više od tri meseca traje sukob koalicija DSS-NS-SRS i Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, oko konstituisanja skupštine i uspostavljanja vlasti u toj opštini jer obe koalicije tvrde da imaju većinu odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: