Protest kombi prevoznika

Više od stotinu kombi prevoznika okupilo se drugi put na beogradskom Ušću kako bi protestovali zbog uvođenja takse za upotrebu dobara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2011.

12:28

Default images

Prema novom zakonu, pored registracije, vlasnici kombija moraju da plaćaju i dodatnu taksu, jer se njihovo vozilo zbog kubikaže izjednačava sa putničkim vozilima luksuzne kategorije.

Udruženja kombi prevoznika predala su svoje zahteve Ministarstvu finansija, kom su dali rok do kraja nedelje da ih ispune. Ukoliko se to ne desi, najavljuju nove proteste za nedelju dana.

Vlasnici kombi vozila, koji su danas protestovali, nezadovoljni su jer su, kako kažu, takse previsoke, navodeći uz to da kombi mora da ima veliku kubikažu te se s toga ne može izjednačavati sa luksuznim vozilima. Neki od njih kažu i da više neće raditi.

"Po njima je isto džip i kombi. Kombi mora da ima ogromnu kubikažu, to je normalno. Savreeno je noramlno da ima 2800 kubika. Za tako nešto mi plaćamo 80.000 dinara."

"Ja u petak stajem s poslom, jer mi ističe registracija i ne pada mi na pamet. Meni je taksa 50.000 dinara po novom, plus registracija 45.000."

"Država nema para pa gleda da opljačka svuda gde ima. Prazne kase."

"Sticajem nesrećnih okolnosti ova vozila spadaju u visoku kategoriju zbog njihove zapremine motora zato što su dažbine tu neviđene. Toliko koliko treba platiti za porez toliko ne može čisto da se zaradi za godinu dana."

U Ministarstvu finansija su za B92 potvrdili da su dobili zahtev kombi prevoznika kao i da će se o njemu, nakon detaljnih analiza, izjasniti nadležni sektor te institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: