Postignut dogovor o tablicama

Predstavnici Vlade Srbije i međunarodne zajednice postigli su dogovor o novim registarskim tablicama iz Srbije sa oznakama gradova na Kosovu, saznaje B92.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2011.

12:45

Default images

Kako B92 saznaje, Srbija će za Kosovo uporedo izdavati i stare i nove tablice, dok se to pitanje ne reši u pregovorima Beograda i Prištine.

Kako su za B92 rekli izvori u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, dogovor s predstavnicima međunarodne zajednice postigli su predstavnici tog i ministarstva unutrašnjih poslova.

Prištinski listi ”Zeri” je objavio da se dogovor sastoji u tome da policija Srbije više neće izdavati nove tablice, a kosovska policija neće pleniti one koje su do sada izdate.

Prema izvorima "Zerija", Vlada Srbije je informisala međunarodne institucije na Kosovu da je za Srbe sa Kosova do sada izdala 186 novih tablica sa oznakama gradova na Kosovu, kao i da više neće da izdaje nove tablice za stanovnike Kosova. Tražila je, takođe, da do sada izdate tablice ne zaplenjuje kosovska policija, posebno u severnom delu Mitrovice.

Prištinski mediji su prethodnih dana javili da se razmatra mogućnost da MUP Srbije prekine da izdaje registarske tablice za kosovske Srbe, a da kosovska policija ne oduzima tablice sa oznakama kosovskih gradova koje su do sada izdate.

Na Kosovu je dozvoljena upotreba novih tablica MUP Srbije sa oznakama gradova u centralnoj Srbiji, kao i starih tablica bez obzira na kodove gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: