Dečak ubio i spalio psa lutalicu

Nakon što je u vojvođanskom mestu Sivac pronađeno raskomadano telo psa lutalice, 14-godišnjak priznao policiji da je psa ubio i spalio, piše "Blic".

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2011.

09:12

Default images

Učenik specijalnog odeljenja OŠ "20. oktobar“ priveden je u petak u policiju u Kuli, gde je priznao ubistvo psa, ali i negirao sumnje da je jeo meso ubijene životinje.

Leš keruše Milice, raskomadan i spaljen, pronađen je u objektu Poljoprivrednog preduzeća “Bačka”, piše "Blic"

14-godišnji N.N, za koga "Blic" piše da je korisnik usluga Centra za socijalni rad, priveden je u Policijsku stanicu Kula nakon što je policija obavila uviđaj na mestu gde su pronađeni ostaci životinje. On je priznao da je psa najpre usmrtio udarcima u glavu, a potom zaklao, raskomadao i delimično spalio ostatke leša.

Raskomadano telo psa otkrio je Rajko Keljević, jedan od meštana koji je brinuo o lutalici nestaloj 30. decembra.

“Prepoznao sam psa po odsečenim šapicama”, priča Keljević.

On je rekao da je šokiran što su određeni delovi leša nedostajali, što ga je navelo na sumnju da je počinilac jeo meso nesrećne životinje.

Maloletni N. N. je u trenutku kada ga je policija sa majkom privela držao zatvorenog još jednog psa u jednoj od napuštenih radionica.

Izvor “Blica” iz istrage kaže da se dečak na saslušanju branio da ga je pas napao, da je bez ičije pomoći psa najpre strpao u nekakv džak i udarao daskom. Potom ga je zaklao, delimično raskomadao i zapalio.

“Negirao je da je jeo meso. Pretpostavljam da je hteo da uništi dokaze spaljujući lešinu”, kaže taj izvor.

Loznica: Ubijeno pet kučića

"Blic" piše da je u subotu, pored ograde lozničkog azila za pse na Jarcanu, nađeno je pet ubijenih kučića sa ranama nanetim vatrenim oružjem, najverovatnije sačmom iz lovačke puške.

"Našli smo pet mrtvih štenadi, šest ranjenih pasa, a devet štenaca je nestalo i ne znamo gde su. Po tragovima krvi pretpostavljamo da su u obližnjem nepristupačnom šiblju", kaže Radmila Živanović, predsednica Društva za zaštitu životinja "Lunja“.

Pobijeni štenci su stari između četiri i šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: