Nevolje u novogodišnjim putovanjima

Dve grupe turista iz različitih agencija, u Egiptu i u Rimu ne samo da su imali probleme na putu, već su i deo "praznika" proveli čekajući na recepciji.

Izvor: B92

Petak, 31.12.2010.

08:01

Default images

Prema najnovijim informacijama, putnici su sada smešteni u odgovarajuće hotele.

Putnici agencije "Viva trevel" na putu za Rim doživeli su niz pehova tokom puta i sa smeštajem, dok je šest putnika "Vej auta" dve noći provela na recepciji u Hurgadi zbog katastrofalnog smeštaja.

Doček Nove godine preko turističkih agencija može postati noćna mora. Šest putnika uplatilo je agenciji “Vej aut” novogodišnji aranžman od 496 evra za Hurgadu u hotelu “Mashirabiya resort”.

Problemi su krenuli na aerodromu, jer su umesto u podne 29. decembra, poleteli tek u 20 i 30, ali su se ubrzo vratili, jer je pozlilo jednoj putnici.

Novo poletanje bilo je u 23 sata, a u hotel su stigli u 5:20 ujutro sledećeg dana. Turistički vodič im je podelio ključeve i otišao.

Kada smo videli sobu, videli smo buđave zidove, pikavce, neviđenu prljavštinu i nehigijenske uslove. Jednostavno, vratili smo se na recepciju, rekli smo da mi ne možemo da spavamo u toj sobi”, ispričao je jedan od putnika, Boris Beker.

Proveli smo noć na recepciji, sačekali smo jutro, zvali smo agenciju u Beogradu, dobili smo informaciju da rade na tome. Ponudili su nam opciju da preuzmemo, o našem trošku, celokupan novi hotel da platimo 600 evra za novi hotel”, kaže on.

Spavali smo na hodniku. Zamolili smo ponovo našeg vodiča, Žanu, da nam da kontakt osobe koja može da reši naše probleme, da nam da kontakt lokalne osobe. Ona je rekla da je to Beograd, i da ne može da da kontakt njenog šefa ovde, jer ne sme. Zatim smo opet bili kivni i nervozni, rekli smo da zaista mi ne znamo šta možemo da uradimo, a naš vodič je rekao da može da zove i naša rodbina, možemo da pišemo saopštenja za novinare, da se snađemo”, rekao je Beker.

Ništa više sreće nisu imali ni putnici koji su preko agencije “Viva trevel” (Viva travel) u sredu krenuli u prestonicu Italije, jer su doživeli niz pehova, od kvarova autobusa, višesatnog čekanja, do smeštaja koji uopšte nije odgovarao dogovorenom i unapred plaćenom.

Pošto smo se požalili, dobili smo vezu sa direktorom agencije, čini mi se, koji je rekao da to nema nikakve veze sa njima, da je to špedicija subagenta koji je prodao aranžmana, a da, što se njega tiče, mi možemo slobodno da spavamo i van hotela, u autobusu ili na ulici. Tako da, jednostavno, mi nismo imali drugi izbor do da prihvatimo ovo što se sada dešava, znači, da uđemo u taj hotel”, rekao je jedan od putnika Marko Sajko.

S druge strane, turistički vodič agencije “Vej aut” (Way out) prekinuo je vezu kada smo se predstavili, a na dežurni telefon agencije javila se ženska osoba koja je rekla da je direktor na putu i da ne može da nam da bilo kakvu informaciju.

Posle navoda putnika Marka Sajka, koji nam se javio da je preko agencije “Viva trevel” imao niz pehova na putu do Italije, od kvarova autobusa, višesatnog čekanja na pumpi, smeštaja u hotel koji uopšte nije odgovarao dogovorenom i unapred plaćenom, reagovala je direktorka agencije Viva trevel Jelena Milanović.

Ona kaže da je autobus kojim se krenulo na put bio nov, ali je zbog problema sa grejanjem morao da bude zamenjen i da su putnici proveli 2 sata na pumpi, dok nije došao drugi. Direktorka agencije kaže i da se zapravo radi o samo 2 nezadovoljna putnika, od preko 200 ljudi.

Prvo su bili nezadovoljni mestima u autobusu, a onda kada se desio peh sa autobusom, onda su maltretirali vodiča. Ostali putnici su bili sjajni”, kaže Milanovićeva.

U međuvremenu redakciji B92 se iz Rima javio još jedan putnik Viva travela, koji nam je rekao da nije imao nikakvih problema sa putovanjem niti sa smeštajem.

U nacionalnom udruženju turističkih agencija – Juti upoznati su sa oba slučaja. Direktor Rade Stanković kaže da su agencije članice tog udruženja i da će navodi putnika biti ispitani. Ukoliko se utvrdi odgovornost turističkih agencija problem se može rešiti dogovorom, a krajnja instanca je Arbitražni sud Jute čija presuda ima snagu izvršne sudske presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: