Opozicija u RS kritikuje Džombića

Opozicione stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu podržale izbor Aleksandra Džombića za novog premijera RS, kao ni program rada njegovog kabineta.

Izvor: Beta

Sreda, 29.12.2010.

18:04

Default images

Šeš poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica rekao je da će u Džombićevom kabinetu biti ljudi "koji su krivično gonjeni i pravosnažno osuđivani".

Predsednik vlade RS Aleksandar Džombić kaže da je jedan od programskih principa regionalna saradnja sa zemljama u okruženju, kako bi se našao zajednički put ka EU s ciljem iznalaženja zajedničkog tržišta.

O saradnji sa Srbijom, Džombić je u izjavi Tanjugu rekao da će nova vlada, u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, dodatno proširiti saradnju u svim segmentima društva, posebno na planu ekonomije, obrazovanja i kulture.

"Pokušaćemo da radimo i na velikim projektima iz hidropotencijala. U svakom slučaju radićemo na dodatnom proširenju saradnje sa Srbijom u svim oblastima", rekao je Džombić.

On je kazao da će odmah, posle praznika, napraviti kontakt sa predsednikom vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem kako bi se planirala zajednička sednica dve vlade ili jedan prošireni sastanak sa više ministara obe vlade na kome bi odredili pravce i mogućnosti delovanja u narednom periodu.

"Cilj nam je da krenemo ubrzanim tempom u saradnji RS i Srbije u narednom periuodu", rekao je Džombić, najavljaujući da se taj sastanak može očekivati već krajem januara ili početkom februara.

Nova vlada RS, koju predvodi Aleksandar Džombić, danas je izabrana na posebnom skupštinskom zasedanju u Banja Luci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: