Subotica: Drama zbog sudbine pasa

Zastupnica društva prijatelja životinja "Prijatelj" iz Subotice Branka Bojanin pokušala je da zapali sebe i dva vozila gradske čistoće zbog nebrige o 700 pasa.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

13:40

Default images

Ovo udruženje je danas pokušalo da pusti oko 700 pasa iz sopstvenog prihvatilišta, ali su ih u tome sprečili radnici Gradske čistoće i policije.

Na ovaj potez u društvu "Prijatelj" su se odlučili jer više nisu imali novca da psima u prihvatilištu obezbede hranu a, kako tvrde, nisu naišli na razumevanje gradskih vlasti.

Nakon što su u nekoliko navrata bezuspešno pokušali da otvore obe kapije kako bi oslobodili pse, poverenica društva je iznela bocu benzina polila dva vozila i sebe. Pošto je savladana, ona je odvezena u hitnu pomoć.

U Društvu za zaštitu životinja međutim kažu da se sprečavanjem oslobađanja pasa i Brankinim odvođenjem problem ne rešava.

Branka Bojanin je pre nego što je pokušala da zapali vozila i sebe rekla novinarima da od jula meseca pokušavaju da reše problem sa psima koju su u njihovom prihvatilištu, ali bez uspeha. Optužuju i gradsku vlast da, iako su želeli sa njima da nađu rešenje za problem pasa, jednostavno nije bilo razumevanja sa njihove strane.

Predstavnici gradskih vlasti, međutim, tvrde suprotno dodajući da su slali dopise i predloge za rešavanje problema pasa, ali da nisu dobijali nikakve odgovore od predstavnika udruženja. Gradska vlast tvrdi da je i sad spremna da preuzme pse iz prihvatilišta.

Gradska vlast tvrdi da oni moraju te pse prihvatiti i da ne dolazi u obzir da oni budu pušteni na ulice grada. Tvrde da će ih, kada budu preuzeti, bar privremeno smestiti u vlastita prihvatilišta gde u šest boksova već ima 360 pasa.

Neizvesno je ipak da li će se to i dogoditi, jer u udruženju najavalju da će možda i bez najave i upozorenja pustiti pse u toku noći ili kada radnici čištoće i policije odu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: