Ljajić: Siromaštvo raste zbog krize

U Srbiji, usled posledica svetske ekonomske krize, raste broj siromašnih građana, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2010.

19:40

Default images

"Sada stižu efekti globalne krize. Mi ove godine imamo 70.000 više onih koji žive ispod linije siromaštva, nego što je bilo prošle godine", izjavio je Ljajić na TV B92.

On je poručio da pomoć naujgroženijim stanovnicima nije posao samo za Ministarstvo rada i socijalne politike, već za celu vladu.

Ljajić je podsetio da su rebalansom budžeta za 2010. godinu predviđena sredstva od 850 miliona dinara za pomoć najsiromašnijim opštinama u Srbiji.

U socijalnoj karti Srbije upisano je da više od 700 hiljada građana nema posao, da se broj nezaposlenih povećao za gotovo 200 hiljada od početka globalne ekonomske krize.

Statistika čak milion građana Srbije evidentira kao siromašne

Polovina od 850 miliona dinara, koliko je rebalansom budžeta namenjeno za najugroženije, podeliće, među sobom, najsiromašnije opštine u Srbiji.

Rebalansom budžeta, milijarda dinara namenjena je saniranju posledica razornog zemljotresa u Kraljevu. U tom gradu očekuje se postavljanje montažnih kuća, a rok za taj posao je do 60 dana, izjavio je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Marković je rekao da novac neće biti problem da se pomogne stanovnicima Kraljeva. Od raspoloživih milijardu dinara, do sada je potrošena tek petina, oko 200 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: