Kvar aviona prekinuo put Cvetkovića

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković koji je danas poleteo službenim avionom u posetu Bugarskoj, vratio se u Beograd zbog kvara na letelici.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 02.12.2010.

11:09

Default images

Direktor avio službe Vlade Aneta Bulatović kae da su se na avionu "lir džet 31 A" osetile vibracije koje su ukazivale na neispravnost.

Bulatovićeva je rekla da se još uvek obavlja stručni pregled aviona i da zato ne može da saopšti zašto je došlo do pojave vibracija koje su ukazivale na neispravnost letelice.

Ona je rekla da su se, prema izveštaju vođa vazduhoplova kapetana Zorana Ristica, nakon poletanja aviona u 9.25 sati na visini od oko 8.000 stopa osetile vibracije na avionu. Bulatovićeva je objasnila da je vođa vazduhoplova odlučio da prekine odlazak na navedenu destinaciju i da se vratio na beogradski aerodrom gde je sletanje obavljeno u 9.40 sati.

"O čemu se radi, ne mogu sada da kažem, još uvek se vrši pregled aviona", rekla je ona objašnjavajući da su "vibracije koje su bile vrlo neprijatne u avionu ukazale da se radi o nekoj neispravnosti".

Prema njenim rečima, tehnologija aviona je takva da nikakav signal o tehničkoj neipravnosti nije mogao da bude dobijen.

Bulatovićeva je izrazila očekivanje da će izveštaj o uzrocima pojave vibracije biti biti gotov u najkraćem roku posle čega će moći da saopšti o čemu se konkretno radilo.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da avioslužba vlade i tehničari ispituju zbog čega je avion, u kome je bio premijer Mirko Cvetković i koji je jutros poleteo za Sofiju, morao da bude vraćen u Beograd i da se o tome narednih dana može očekivati detaljan izveštaj.

U avionu je, pored premijera Cvetkovića, bila delegacija koju su činili njegov šef kabineta, savetnici i članovi obezbeđenja, izjavio je Mihajlović.

"Avioslužba vlade i tehničari iz nadležne komisije ispituju zbog čega je došlo do ovakve situacije i možemo očekivati narednih dana detaljan izveštaj o tome", najavio je Mihajlović.

Kako su rekli članovi delegacije, 15 minuta posle poletanja "lir džeta" signalizovana je tehnička neispravnost aviona, pa je pilot saopštio da moraju da se vrate u Beograd zbog problema.

Premijer Srbije trebalo je u Bugarskoj da se sastane sa svojim bugarskim kolegom Bojkom Borisovom i da prisustvuje otvaranju hipermarketa Tempo u Sofiji.

Ovo nije prvi incident sa vladinim "lir džetom".

Prilikom posete premijera Cvetkovića Pragu, takođe je bilo problema - sa uređajima za sletanje po magli, pa je delegacija umesto u Prag, morala da sleti u Karlove Vari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: